Bewegen is leven

Bewegen is een oerbehoefte. Vroeger moest je bewegen om te overleven en nu zit je achter de computer. Mensen bewogen zoveel als wij nu zitten. Er waren ook nog geen stoelen, dus moesten ze staan, hurken of op de grond zitten. Hurken en op de grond zitten doen ze vooral in het oosten nog steeds. Zo zitten yogi’s ook en het is veel gezonder dan op een stoel zitten. De behoefte om te bewegen is bij ieder van ons verschillend. Sommigen zijn van nature meer sportief dan anderen en de opvoeding speelt hierbij ook een rol. Zoals de uitdrukking zegt: ‘Wat Jantje niet leert, zal Jantje niet weten.’ Als je als kind veel beweging had, dan heb je die behoefte later zeker ook wel.

StrandLopen copy

Bewegen is leven. Zonder beweging zou je niet overleven. Ook nu is de bewegingsbehoefte er nog steeds. Deze is bij veel mensen onderdrukt. Door te weinig beweging ontstaan er allerlei geestelijke en fysieke klachten. Het bekende Engelse spreekwoord ‘use it or lose it’ zegt het al. Hoe meer we bewegen, hoe sterker het lichaam wordt. Door een goede bloedsomloop zijn er steeds meer haarvaten. In de haarvaten vindt de uitwisseling van stoffen plaats. De spieren worden sterker en krachtiger. Hoe meer ademhalingsoefeningen we doen, hoe meer energiekanalen er zijn en hoe meer prana we in ons systeem hebben. Levensenergie geeft ons enthousiasme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s