YOGA NIDRA – Diepe ontspanning

YOGA NIDRA 
Nidra betekent slaap en diepe ontspanning. Voor yoga nidra liggen we met gesloten ogen in de lijkhouding. In yoga nidra gaan we met onze aandacht langs de lichaamsdelen. We beginnen bij de voeten, knieën, benen, daarna naar de rug en armen en tot slot het hoofd. We gaan steeds langzamer en dieper ademen. Dit soort yoga geeft een diepere ontspanning. Anders dan tijdens het slapen blijf je hier wel wakker en geconcentreerd. Je blijft de hele tijd bewust van je lichaam. Je leert de spanning los te laten en te genieten van niksdoen. Het is een aanrader voor iedereen die last heeft van stress en niet kan ontspannen.

SLAPEN Voor Nostradamus was de slaap geenszins een passieve toestand van afhaken en uitrusten, maar een andere bestaansvorm, een ‘omzetten van de activiteiten’. Hij wist al, wat modern onderzoek pas heeft kunnen verifieren – dat eerst tijdens de slaap de beschermende en genezende krachten volledig worden gebruikt, dus pas echt ‘wakker worden’, dat lichaam en ziel in de slaap moeten ontspannen, zodat er geen krampachtigheden kunnen ontstaan; dat tijdens de slaap, wanneer er eindelijk een eind is gekomen aan het gepeins en gepieker, de ‘natuurlijke intelligentie; die eigen is aan ons lichaam, kan rechtzetten wat wij met onze onrust, ons foutief denken en onze verkeerde gemoedsaandoeningen ‘scheefgezet hebben’. – Uit het boek De geheime geneeskunde van Nostradamus

 

slapen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s