Sthiram sukham asanam- Elke yogahouding zou stabiel en plezierig moeten zijn

‘Sthiram sukham asanam’ betekent dat een yogahouding stabiel en plezierig zou moeten zijn. Het is belangrijk om het lichaam te respecteren. Bij yoga luister je naar het lichaam en blijf je je bewust van de adem. Het is belangrijk om goed te blijven doorademen. ‘Ahimsa’ is een geweldloze houding. Zodra je pijn voelt, ga je uit de houding. Probeer lief te zijn voor jezelf en forceer niets. Yoga is geen sport en dus ook niet prestatiegericht. Accepteer je lichaam zoals het is. Met geduld, discipline en oefening ervaar je binnen een paar maanden het verschil. Je lichaam wordt lenig, je geest ontspannen. Je voelt je gelukkig en ervaart innerlijke rust.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s