Recensie ‘Yoga en hardlopen’ boek – Biblion

In deze paperback beschrijft de auteur dat bewegen eigenlijk een oerbehoefte is en enorm belangrijk voor de mens. Doordat mensen tegenwoordig veel tijd achter de computer zitten, ontwikkelen wij volgens de auteur allerlei disbalansen en kwaaltjes. Bewegen zorgt ervoor dat wij gezond en fit blijven en dit draagt bij aan een algeheel gevoel van welzijn en tevredenheid. Heel specifiek wordt in dit boekje aandacht besteed aan de combinatie van yoga met hardlopen. De verschillen en overeenkomsten worden uitgelegd en wat de voordelen zijn van yoga en die van hardlopen. Er is uitleg over lichaamshouding in het algemeen en het verschil tussen inspanning en ontspanning. De yogabeoefenaar/hardloper leert een goede ademtechniek te gebruiken en de auteur beschrijft een serie houdingen ter ondersteuning van het geheel. Er zijn oefeningen per spiergroep beschreven, er is aandacht voor partnerstretching en de gezonde leefstijl. Met eenvoudige zwart-wit foto’s van de houdingen. Voor in het boek treft men een inhoudsopgave aan, achterin een aantal leuke weetjes, een bijlage met tips voor zowel de hardloper als de yogabeoefenaar. Tevens een bibliografie en informatie over de auteur die yogadocente is. Een prima handleiding. – NBD Biblion

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s