Fijne yoga stretchoefening voor en na hardlopen

Het is altijd beter om je lichaam even op te warmen voordat je gaat hardlopen. Als je daar maar weinig tijd voor hebt kun je het beste iets langer of afwisselend in de opwaartse en neerwaartse hondhouding blijven.

Adho mukha śvānāsana: neerwaartse hond variatie  Neerwaartse hond is een onderdeel van de zonnegroetserie. Er zijn meerdere uitvoeringen mogelijk. Buig je knieën, en plaats je handen onder je schouders en knieën, onder de heupen. Op een inademing krul je de tenen en strek je de benen. Adem uit en voel of je de juiste afstand hebt tussen voeten en handen. Kom vanuit de zitbeentjes nog iets hoger. De schouders zijn weg van de oren en de nek is ontspannen. Laat het hoofd naar omlaag hangen. Probeer je rug recht te houden en beide hielen op de grond. Met de rechterhand pak je de linkerenkel vast en kijk je onder de linkeroksel naar omhoog. Voel de strekking in de rug, onderrug en de benen. Kom dan langzaam weer terug op handen en voeten en herhaal de oefening naar rechts. Daarna kom je vanuit de hondhouding naar de kindhouding. Ontspan en voel het effect van de oefening. Effect: het versterkt het hele lichaam en is goed voor het immuunsysteem.

YogaRunRotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s