Dynamische yogaoefeningen zijn een goede warming-up

Statische yogaoefeningen zijn goed voor de kracht en flexibiliteit van het lichaam, maar dynamische oefeningen zijn beter geschikt voor de warming-up voordat je gaat joggen of hardlopen. In de dynamische, poweryoga-achtige oefenroutine ga je snel in en ook snel uit de houding. Het doel hiervan is om je spieren en de gewrichten op te warmen en voor te bereiden op het hardlopen. Ook is het een goede adem en cardio-oefening. Doordat je de voeten, been- en bilspieren opwarmt en goed voorbereid op het joggen, bescherm je hiermee ook de knieën, enkels en het bekkengebied. Met zo’n dynamische warming-up kunnen de blessures voorkomen worden. Het lichaam is meer in evenwicht en daardoor is het hardlopen minder belastend voor de spieren en gewrichten. Een snelle warming-up van 5 minuten is vaak al voldoende.

Voor een warming-up kun je de zonnegroet serie doen, voor de cooling-down de maangroet serie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s