Yoga zonder pijn

Elke yogahouding zou stabiel en aangenaam moeten zijn. Wanneer een houding onaangenaam is en pijn veroorzaakt, is het geen yoga meer. Geweldloosheid zou essentieel moeten zijn, niet alleen als theorie, maar ook in de praktijk. Je moet vooral zachtaardig en voorzichtig zijn met je gewrichten. Er is een uitdrukking die zegt dat de ‘knie een gewricht is van 1.000 problemen’ en als je hem te veel dwingt, herstelt de knie bijna nooit meer. Als je jezelf in een positie dwingt en de spieren te lang aanspant, ben je gewelddadig. Dan komt de adrenaline vrij in de bloedbaan en zorgt ervoor dat je achteraf vermoeid raakt. Als je yoga correct beoefent, worden endorfines vrijgegeven en daarom voel jij je daarna gelukkig. Endorfines zijn de gelukshormonen. Dat is de reden waarom je je zo fijn voelt na yoga. Je zou kunnen zeggen dat yoga een ‘gratis medicijn’ is.  – Vertaling uit het boek ‘Yoga for a healthy life’ by Maja Miklic

Knie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s