Kastanjes zijn gezonde snacks voor tussendoor

Het is weer tijd voor kastanjes. Ze zijn lekker en gezond en van kastanjes kun je best veel gezonde gerechten maken…van kastanje-puree, -taart, -soep tot -cakes en meer. Persoonlijk vind ik ze puur (alleen maar) gekookt of geroosterd ook erg lekker. Kastanjes zijn een natuurlijke bron van vitamines en mineralen. Ze bevatten vitamines B en C. Deze vitamines zorgen ervoor dat het immuunsysteem goed functioneert. Ook zijn ze rijk aan magnesium en koper en dat is weer goed voor de botten en gewrichten. Koper is ook van belang voor een goede weerstand. Foliumzuur en koolhydraten in de kastanjes geven je de nodige energie om hard te lopen en yoga te doen. Hierbij een recept voor een heerlijk toetje. Eet smakkelijk.

Kastanjes

Zoete kastanjecrème als dessert

Ingrediënten:

  • 150 gram gekookte en gepelde kastanjes
  • 75 ml water
  • 75 ml natuurlijke, bio honing
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1/4 theelepel zout

Voorbereiding: Eerst ga je de gekookte kastanjes pellen en laat ze dan eerst afkoelen. Daarna doe je ze in de blender en voeg je alle andere ingrediënten toe. Mix alles goed door. Zet het eerst even in de koelkast. Eet smakkelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s