Simpele adviezen om de sporadische (niet chronische) kniepijn te voorkomen

Bijna iedereen (niet alleen hardlopers) heeft weleens last van de kniepijn gehad. Volgens David Wolfe (rawfood-deskundige) verdwijnt de kniepijn nadat je voor ongeveer 1,5 uur met de voeten op de grond staat (of zit). De pijn heeft volgens hem te maken met de moderne levensstijl, welke totaal onnatuurlijk is. Het helpt wanneer je dus echt contact maakt met de ‘moeder aarde’. Ook de strakke hamstrings zorgen voor de knieklachten. Joggen of hardlopen op het beton is belastend voor de gewrichten. Daarom is het beter om in een bos op de grond te lopen.

Kniepijn

De pijn kan verder te maken hebben met de verkeerde houding en looptechniek, slechte sportschoenen, te weinig warming-up enz. Het is beter om de pijn te voorkomen nog voordat het chronisch wordt. Yogaoefeningen helpen erbij om de gewrichten sterk en soepel te houden. Volgens de chakraleer zijn de knieën met het derde chakra verbonden. Derde chakra gaat over het ego, doelen bereiken, ambitie, weten wat je wilt enz. Pijn in de knieën kan dus ontstaan ook wanneer je ‘de weg kwijt bent’ of je weet niet precies hoe je vorm moet geven aan je leven. Vanuit de natuurgeneeskunde heb ik geleerd dat de kniepijn te maken kan hebben met te veel afvalstoffen in het lichaam. Vooral wanneer we ongezond eten en ontlastingsproblemen hebben. De darmen zijn verstopt en dat reflecteert zich in de kniepijn. Het klinkt misschien gek, maar probeer wat gezonder te eten en zie het resultaat.

Hieronder nog enkele adviezen voor de kniepijn preventie:

  • Simpele kniemassage met warme kokosolie. Masseer je knieën regelmatig voor ongeveer 15 minuten;
  • Zorg dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. De gewrichtspijn kan ontstaan ook door een magnesiumtekort. Epsom zout in een warm (voet)bad vult de magnesium weer aan;
  • Zorg voor voldoende vitamine D. Ga naar buiten als de zon schijnt, drink versgeperste sinaasappelsappen, eet avocados.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s