Innerlijke rust is helaas niet te koop

Sommigen maken yoga graag belachelijk. Ze vinden yoga zweverig, maar yoga is alles behalve dat. Met yoga kom je in alle opzichten juist dichtbij jezelf. Het brengt je in evenwicht. Doordat de meeste mensen constant alleen maar met het uiterlijk en de buitenewereld bezig zijn, is de balans ver te zoeken. En yoga is juist een uitnodiging om naar binnen te gaan, het is een verbinding met het innerlijk. Door deze verbinding voel jij je ook meer thuis in je lichaam, je gaat dieper ademen en daardoor kom je ook steeds meer tot rust. Innerlijke rust is helaas niet te koop. Het is het resultaat van de jarenlange yogabeoefeningen, meditaties en ademoefeningen. Juist door de verstilling vind je en ontdek je jezelf weer terug. Yoga is eigenlijk ook de weg naar het kind die diep in je hart nog leeft. Het is de stem van de waarheid. Kinderen zijn puur en zonder oordelen.

Knieoefening

Duizenden jaren terug was yoga voornamelijk bedoeld om verlichting te bereiken. Tegenwoordig hebben de meeste mensen alleen maar haast en alles moet zo snel mogelijk. Dus daarom begin je aan yoga omdat je rust nodig hebt, last hebt van hyperventilatie en burnout, je lichaam wil trainen, je adem wil verdiepen enz. Er zijn enorm veel voordelen welke je uit de yogabeoefening kan halen, maar het gaat niet snel. Het resultaat merk je ongeveer na een half tot een jaar wekelijkse yogalessen. Het is een transformatieproces van binnenuit. Juist omdat je eindelijk eens echt tot rust komt, ga je anders naar dingen kijken en ga je je leven ook anders vormgeven. Yoga is dus helemaal niet zweverig want juist door yoga ga je krachtig met beide benen op de grond staan. Je voelt eindelijk dat je er mag zijn. Je hoeft jezelf niet te bewijzen, je bent goed zoals je bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s