Waarom Slovenië dé nieuwe bestemming is voor foodies

Bron: De Volkskrant 

Zoals zoveel landen in Midden-Europa is ook Slovenië een speelbal geweest van de geschiedenis. Habsburgers, Italianen, Serviërs en Hongaren zijn er om beurten overheen gewalst en hebben hun sporen nagelaten in de keuken. De Sloveense keuken is een smeltkroes, zegt Bogataj: een beetje Italiaans, een scheutje Oostenrijks, een mespuntje Hongaars, een snufje Balkan.

————————————————————————————–

Elke route heeft een begin nodig en voor de Nieuwe Sloveense Keuken komt daar maar één plek voor in aanmerking. Dat is een stadje in het noordoosten van Slovenië waar de weg omhoog kronkelt langs het azuurblauwe water van de Soča om uit te komen in Kobarid: een mekka voor sportvissers, mountainbikers, wandelaars, kajakkers. En foodies.

————————————————————————————–

Tegenwoordig stromen gasten van heinde en verre (90 procent komt uit het buitenland) toe om in de serre van het zalmkleurige huis met uitzicht op de bergen te genieten van haar gerechten: forel uit de Soča met wilde waterkers, pens gekookt in jus van wilde eend en Ana’s specialiteit: fluweelzachte rundertong met crème van gerookte knolselderij.

Lees verder op de website van de Volkskrant. Bron: De Volkskrant 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s