Yoga Nidra – ontspanning na inspanning

In de yogalessen gaan we na afloop altijd in ‘de lijkhouding’ ontspannen. De ‘savasana’ is een bekende houding aan het eind van de yogales. Deze houding is ook prima te doen als je na hardlopen moe bent of gewoon even wat rust nodig hebt. In de savasana kun je dan de ontspanning verdiepen met de yoga nidra. Hieronder volgt een stukje over yoga nidra uit het ‘Gezond leven met yoga’ boekje.

Yoga Nidra = Slaap van de yogi’s / Betekenis: Yoga = eenheid / Nidra = slaap

Uitvoering: Kom met je rug breed op de grond liggen. Plaats de voeten iets uit elkaar en laat de voorvoeten naar buiten wijzen. Je armen zijn ontspannen langs het lichaam en de handpalmen wijzen naar omhoog. Voel of je goed ligt en sluit de ogen. Met je aandacht ga je langs de benen, armen, romp, rug, nek en hoofd. Op een inademing span je alle spieren van het lichaam aan en op een uitademing laat je alle spanningen los. Ontspan je hele lichaam en voel hoe je op elke uitademing steeds dieper naar de grond zakt. Laat los wat niet meer nodig is.

Effecten van de oefening: brengt het hele lichaam tot rust, geeft diepe ontspanning en verdiept de slaap.

MarathonBoy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s