Redenen om te gaan hardlopen

Er zijn meerdere redenen om te gaan hardlopen en deze kunnen van persoon tot persoon verschillend zijn. In het algemeen vindt iedereen hardlopen fijn omdat het je helpt om beter met stress om te gaan. Hardlopen is een soort meditatie en het is ‘quality time’ alleen maar voor jezelf.  Het is vrijblijvend, niet tijd- of plaats gebonden en je kan het op ieder moment van de dag doen. Het reinigt je lichamelijk en geestelijk van binnen, maar ook van buiten. Door intensief te gaan joggen, zweet je steeds meer en de zweet reinigt van binnenuit. Het komt waar de douche niet bij kan. De werking is reinigend en holistisch. Je verbrandt er ook veel calorieën mee en dat kan soms ook de reden zijn voor hardlopen. Tijdens hardlopen komen de gelukshormonen vrij en daarom kan het ook verslavend werken. Het is dan wel een gezonde verslaving, zolang je rust en beweging in balans houdt. Je krijgt extra energie en de bloedcirculatie wordt beter. Je voelt je gezonder. Hardlopen geeft je een goed gevoel en een betere zelfbeeld. Omdat je lichamelijk in steeds betere conditie bent, durf je ook meer aan. Je bent meer jezelf. ‘Hardlopen hobby’ wordt je beste vriend. Hij is er altijd voor je. Je hoeft alleen maar de sport-kleding en schoenen aan te trekken. Het kan ook handig zijn om een goede conditie te hebben. Als je ergens op tijd wil zijn, kun je gewoon rennen. Hardlopen is een natuurlijke sport en een onderdeel van het overlevingsstrategie. Vroeger ging men rennen achter de dieren aan om ze te jagen. Je overlevingskans was/is groter als je kan hardlopen. Tegenwoordig wordt je ook op de werkvloer meer gewaardeerd wanneer je gezond eruitziet. Door hardlopen vermindert ook het risico op verschillende ziektes zoals: kanker, arthritis, diabetes, hypertensie en ongewenste klachten zoals: vermoeidheid, insomnia, depressie en meer.

Hardlopen

10 belangrijkste voordelen van hardlopen:

  1. meer zuurstof en verhoogde longcapaciteit,
  2. betere bloedsomloop en het hartvolume neemt toe,
  3. betere lichaamshouding en een verjongend effect,
  4. sterke botten en spieren,
  5. beter immuunsysteem en goede conditie,
  6. minder kans op allerlei ziektes,
  7. betere spijsvertering en vetverbranding,
  8. doorzettingsvermogen en meer energie,
  9. minder stress en betere nachtrust,
  10. verbetert het denkvermogen en concentratie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s