Tijd voor yoga

Iedereen bepaalt zijn/haar eigen tijd voor yoga. Sommigen doen yoga het liefst in de ochtend, anderen liever ‘s avonds. Het belangrijkste is dat we voor de beoefening minstens een uur niet eten. We vermijden moeilijk verteerbaar voedsel. Volgens yogische traditie is de beste tijd voor yoga tussen 4.00 en 6.00 uur ‘s ochtends. Voorafgaand aan yoga gaan we douchen, naar toilet en tanden poetsen. Het beste is dus om van binnen en van buiten schoon te zijn voor de yoga beoefening. Eventueel drinken we nog een glas lauw water of sap. Tussen de 4.00 en 6.00 uur ‘s ochtends slaapt alles nog en zijn er subtiele energieën aanwezig. Wanneer het stil is en de natuur nog slaapt, kunnen wij beter horen wat onze intuïtie ons zegt. – Uit ‘Yoga en de natuur’ boekje van Maja

Ochtend

‘De ochtendbries heeft geheimen te vertellen. Val niet weer in slaap. Vraag wat je werkelijk wilt. Daar is het gat van de deur, hij staat open voor jou. Val niet weer in slaap.’ – Rumi, een bekende Perzische dichter uit de dertiende eeuw 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s